Red Velvet Cake
Ingredienser:
BOTTEN:
- 5 dl mjöl
- 3 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl gräddfil
- 3 msk röd hushållsfärg (mer om du vill ha en mörkare rödfärg)
- 1 tsk vinäger
- 1 tsk vanilj extrakt
- 3,5 dl socker
- 120g osaltat smör, rumstemperatur
- 2 stora ägg
- 1 dl olja
FROSTING:
- 2 paket philadelphia ost
- 120g osaltat smör, rumstemperatur
- 1 tsk vaniljextrakt
- 5 dl florsocker
- Färska bär t.ex. jordgubbar, hallon o blåbär.
Gör så här:
BOTTEN:
· Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa två formar (24 cm dia.) och lägg åt sidan.
· Sila mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål flera gånger (får botten att bli luftigare och saftigare).
· Blanda gräddfil, hushållsfärg, vinäger, olja och vanilj i en liten skål.
· Vispa socker och smör i en stor skål tills dem blandats väl. Tillsätt ett ägg i taget (vänta till ena blandats i väl innan andra tillsätts). Ha i hälften utav de torra ingredienserna och sedan hälften utav gräddfil blandningen, och så likadant igen.
· Fördela smeten jämt i de 2 formarna och in i ugnen i ca 30 min, tills tandpetaren som du stuckit i mitten kommer ut ren. Låt svalna.
FROSTING:
· Vispa ihop philadelphiaost och smör i en skål, tillsätt vanilj och sist florsockret. Vispa tills den blir slät.
· Bred ut frosting på den ena botten, toppa med lite bär. Lägg på den andra botten och bre över resten utav frostingen och toppa med resten utav bären. VOÍLA!
*EDIT*
Hrm.. ja smaken.. den var inte dålig, men det är svårt att säga om den var god.. Väldigt underlig var den.. Får inget toppbetyg dock.. Tyvärr...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar