söndag 4 maj 2014

Jägarskolan Del 2. Introduktion Älgbanan

Ytterligare en heldag på Baggböle Skjutbana.
Vi fick börja med att skjuta hagel. Det blev en stund på trapbanan, fortfarande så överlever dom flesta lerduvorna, men vi har väl iaf börjat komma fram till vad jag gör för fel, så nu blir det att nöta nöta nöta och se om det går att få ordning på eländet.

Sen blev det en genomgång på älgbanan och vi fick lära oss hur det fungerar och hur man gör när man sitter som markör på älgbanan.
Efter den genomgången så gick vi för att äta lite mackor och precis då så kom Ingemars systers man och barn, vi skulle testa om hans hagelvapen hade bättre passform till Ingemar.
Så en snabb fika och sen ner på markmålsbanan och så började dom skjuta. Vet inte hur många skott Ingemar sköt på markmålet, stillastående, med pappkartonger runtom, innan han började hitta någon form av avstånd han skulle hålla för att träffa rätt. (visar verkligen hur otroligt viktigt det är med en rätt anpassad bössa)
Men tillslut så.. Sista serien han sköt var på löpande och då äntligen så sköt han en godkänd serie. *hurra*

Det haglade tyvärr en stor del av dagen.
På eftermiddagen så gick vi åter upp till trapbanan och sköt några serier för att se om det gick att få någon ordning på mitt skytte. Men jag träffar väldigt ojämt. Måste var otroligt otroligt noga med anläggningen. Högerskytt med vänsterdominant öga = inge bra...

Vi avslutade dagen med några serier på älgbanan.
Tyvärr så hade gubben lyckats dra på sig migrän, så vi åkte hem lite tidigare än tänkt för att vila upp oss lite..
Nu i kväll så har jag googlat lite på Högerskyttar med vänsterdominant öga och hittat ett eventuellt trix som jag ska testa nästa gång vi skjuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar